akritas2011

Just another WordPress.com site

Ουράνιο Τόξο – ΜΑΚΙΒΕ

Posted by Akritas στο 14 Μαΐου, 2011

Ας πω και εγώ τώρα μερικά πράματα για αρχή σε ότι αφορά το Μακεδονικό και την ιστορία των Σκοπιανών στην Μακεδονία .Καταρχήν η ιστορία της αναγνώρισης της Σλαβικής μειονότητας στην Μακεδονία δεν είναι κάτι καινούργιο. Ξεκινάει σχεδόν με την λήξη του Εμφυλίου Πολέμου όταν η Γιουγκοσλαβία του Τίτου με αλληλοδιαδοχικές παρεμβάσεις προσπάθησε να μας «υποδείξει» την ύπαρξη αυτής της Σλαβικής μειονότητας με το όνομα Μακεδονική.

ΕΞΕΛΙΞΗ

Στον Ελληνικό χώρο η εθνικιστική δραστηριότητα των Σκοπιανών ξεκινά το 1984 με το λεγόμενο Μανιφέστο (φωτογραφία κάτω ) των Μογλενών από την επιτροπή ΚΟΕ-ΜΑΔ(Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή για τα Μακεδονικά Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μακεδόνων της Μακεδονία του Αιγαίου, συνεχίζεται το 1989 με την έκδοση του περιοδικού Μογλενά και κλιμακώνεται το 1991 με την ίδρυση της οργάνωση «ΜΑ.ΚΙ.ΒΕ.»(Μακεδονική Κίνηση Βαλκανικής Ευημερίας), η εν συνεχεία η μετονομασία της σε Ουράνιο Τόξο και η έκδοση του περιοδικού Ζόρα το έτος 1993.

Αυτήν την δραστηριότητα των Σλάβων εθνικιστικών την ονομάζω Α’ Φάση(1984-1993)μ η οποία δεν έχει δείξει κάτι το σημαντικό. Βλέπεις το State Department ακόμα δεν είχε ξεκινήσει να σχολείται με τις μειονότητες στις Ελλάδα.  Εν συνεχεία μπαίνουμε στην Β’Φάση (1993- 2001) της πορείας των Σλαβομακεδόνων εθνικιστών όπου :

  • Έχουμε την εμπλοκή των ΜΚΟ με πρωταγωνιστή το κατευθυνόμενο Greek Helsinki.
  • Την ανάπτυξη του διαδικτύου, όπου οι Σκοπιανοί της διασποράς αναπτύσσουν μία πρωτόγνωρη δραστηριότητα με πλήρη Ελληνική απουσία.
  • Την συμμετοχή και την συνεργασία ριζοσπαστικών και ακραίων κομμουνιστικών στοιχείων (ΟΑΚΚΕ) μέσω της αρθρογραφίας αλλά και της πολιτικής συνεργασίας, της δραστηριότητας του κίναιδου Τσαρκνιά και τέλος
  • Την αλλαγή πλεύσης και την καταμέτωπη επίθεση μέσω των περιοδικών Ζόρα και Μογλενών εναντίον των Ελλήνων Ποντιων και γενικά η ανάδειξη της αντιπαράθεσης των αρχαίων Μακεδόνων με τους Έλληνες, το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Μακεδονικού αγώνα (Λιθόξοου) και τέλος η πορεία των Σλαβόφωνων Μακεδόνων μετά την ένταξη της Μακεδονίας στην Ελλάδα.

Σε αυτήν την φάση επίσης παρατηρούνται και οι πρώτες τριβές μεταξύ των εθνικιστών Σκοπιανών όπου ανοιχτά διαχωρίζουν την θέση τους οι Βούλγαροι Μακεδόνες (Ντότσεφ και Στοίδης).Σε αυτό έπαιξε ρόλο η φιλο-Βουλγαρική πολιτική δραστηριότητα του ηγέτη του VMRO και μετέπειτα πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκεοργκιέφσκι.

Και φτάνουμε στην Γ Φάση όπου πια το Ουράνιο Τόξο συνεργάζεται με την λεγόμενη Ευρωπαϊκή Συμμαχία η οποία έχει σαν σκοπό την ανάδειξη και την υποστήριξη εθνοτικών μειονοτήτων στις χώρες της Ευρώπης και ειδικά της ΕΕ. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους μας.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ

Υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να δοθούν προσοχή σε ότι αφορά την προπαγανδιστική δραστηριότητα των εθνικιστών Σλαβομακεδόνων του Ουρανίου Τόξου(ΟΤ).

  • Η ιστοσελίδα που χρησιμοποίει το ΟΤ χρηματοδότης και ιδιοκτήτης είναι ο γνωστός και υπερεθνικιστής Σκοπιανός Lubi Uzunovski.O κος αυτός είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός www που λέγεται maknews. Σε αυτόν τον οχετό μπορεί ο καθένας να διαβάσει ta γνωστά πλέον ως Afrocentrist- Macedonist Nationalist στα διεθνή φόρα περί αφρικανικής καταγωγής των Ελλήνων και άλλα πολλά. Επίσης στη ιστοσελίδα του ΟΤ διαφημίζονται τα γνωστά ρατσιστικά πονήματα του ιατρού Νακρατζά.
  • Ως γνωστό ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ΟΤ είναι το Greek Helsinki του περίεργου Δημητρά. Με βάση μιας μελέτη , η οποία από τα μέσα της δεκαετία του 90 έχει κάνει το γύρω του κόσμου και με διαστρεβλωμένα διάφορα στοιχεία (ιστορικά, αριθμούς) περί της ύπαρξης και καταπίεσης της «Μακεδονικής» μειονότητας στην Μακεδονία μας η Ελλάδα ξαφνικά γίνεται χώρα τριτικοσμική. Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος των Συμφωνιών του Ελσίνκι αναφέρεται ρητώς ανάμεσα στους χρηματοδότες του η σκοπιανή οργάνωση «Macedonian Human Rights Movement of Canada» με πρόεδρο τον Bill Nicholov.
 
Σας υπενθυμίζω λοιπόν τι είχε γράψει ο κύριος Nicholov σε δημόσιο forum συζητήσεων τον Οκτώβριο του 1998:
 
 
« Ελλάδα- το ρολόι χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της από τρία έθνη.
Η Ελλάδα- θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους «Mακεδόνες», τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία.
Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Έλληνες?
Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική.»
  • Τα κυριότερα και πιο δραστήρια μέλη του ΟΤ είναι ο Παβλε Φιλίποβ(Παύλος Βοσκόπουλος(, Νάσε (Αθανάσιος) Παρίσης και ο Δημήτρης Λιθόξοου. Από το τελευταίο όνομα όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι ότι στο συγκεκριμένο εθνικιστικό κόμμα μαζεύονται και πολλοί ιδιόρρυθμοι πολιτικά κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι Έλληνες.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ξέρω ότι είναι πολλά, αλλά είναι πολύ λίγα(μηδενικά) σε ότι αφορά την προπαγάνδα των Σκοπιανών. Απλά υπενθυμίζω ότι τα τελευταία 3 χρόνια οι « Έλληνες» που υποστηρίζουν τις θέσεις των Σκοπίων αυξάνονται στα διάφορα φόρουμ – όχι όμως η επιχειρηματολογία τους (άλλωστε είναι φτωχή) – αλλά και μπορούν εύκολα ποια να εντοπιστούν από τον τρόπο γραψίματος τους διότι ως γνωστό η πόρνη και εάν θέλει να κρυφτεί δεν μπορεί.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: